Rodinný dům Lipno

Rodinný dům Lipno 2010

Název projektu:
Rodinný dům Lipno
Klient:
soukromý investor
Adresa:
Frýdava
Studie:
2010
Stav projektu:
dokončeno
Obestavěný prostor:
1465 m3
HPP:
325 m2
Tým:
autor - Michal Kuzemenský
HIP - Iva Chorvátová
Rekonstrukce suterénu Žižkovské radnice

Rekonstrukce suterénu Žižkovské radnice 2004

Zadáním bylo kompletně zrekonstruovat suterén Žižkovské radnice. Nutnost řešit poměrně špatný stavebně-technický stav. Nová funkce suterénu byla zadána v kontextu reprezentace Žižkova, tedy Galerie Žižkovské radnice, společenský prostor a příslušné zázemí. Zakázka byla zpracována od studie, prováděcího projektu stavby, sanací, po návrh interieru, výkresů atypického nábytku a kovářských výrobků. Komplexně od počátečních průzkumů po autorský dozor a spolupráci při kolaudaci.

Název projektu:
Rekonstrukce suterénu Žižkovské radnice
Klient:
Městská část Praha 3
Adresa:
Praha 3, Žižkov, Praha
Typ:
interiér
Studie:
1999
Stav projektu:
dokončeno
Realizace:
2004
Tým:
autoři - Michal Kuzemenský, David Macháček, Lucie Ježková
statika - Vladimír Černohorský
sanace - Miroslav Havel
Viladům Vinohrady

Viladům Vinohrady 2002

Název projektu:
Viladům Vinohrady
Klient:
soukromý investor
Adresa:
Vinohrady, Praha
Studie:
2002
Stav projektu:
dokončeno
Realizace:
2003
Tým:
autoři - Michal Kuzemenský, David Macháček
spolupráce - Adam Weczerek, Pavel Táborský, Jitka Žajdlíková
statika - Ivan Beneš
Liberec – Papírák

Liberec – Papírák

Navrhujeme veřejnou i soukromou výstavbu v podstatě tradičního městského formátu. Městské bytové domy, které v přízemí mají obchodní, dílenské, společenské prostory. V patrech jsou byty různých velikostí, pro různé skupiny uživatel. Jednotlivé domy disponují zahradami ve vnitroblocích, které jsou přístupné buď domem nebo přímo z ulic.
Navrhujeme přístavbu historické budovy továrny Linserky s velkorysou univerzální halou. Halu a patra přístavby stejně jako historickou budovu lze využívat mnohými způsoby, dle potřeb kreativní čtvrti.
Drtivá většina Papíráku je obytnou zónou. Toto řešení umožňuje veřejný prostor oprostit od členění, které vyžadují jiná dopravní zařazení. Otevíráme tedy veřejný prostor lidem a nepodřizujeme jej dopravnímu řešení. V tomto jednoduchém řešení leží primární způsob nalezení nutné univerzality a využitelnosti sdílených veřejných prostor!
Charakter čtvrti tvoříme především udržením menšího měřítka zástavby a stopy historických bloků.

Měřítko Papíráku není určeno regulacemi a velikostmi automobilů a jejich provozu, měřítko Papíráku je měřítko lidské, určené nároky člověka – chodce, cyklisty, běžce, souseda. Členíme bloky tradičním způsobem dům / zeď, soukromé / veřejné s jasně definovaným hranicemi. Využíváme tradiční materiály a rozvíjíme téma vody a stromů v ulicích.

Název projektu:
Liberec - Papírové náměstí
Klient:
Statutární město Liberec
Adresa:
Liberec
Typ:
urbanistická koncepce
Soutěž:
2022 - 1. místo ve veřejné architektonické soutěži
Řešené území:
75000 m2
Tým:
re:architekti / David Pavlišta, Ondřej Synek, Jan Vlach, Jiří Žid
Kateřina Gloserová, Martin Kunc, Tereza Psotková, Alžběta Widholmová,
Marek Hlavička, Aleš Rezler, Jakub Zeman
krajinářské řešení - Štěpán Špoula, Marek Kratochvíl
dopravní řešení - Květoslav Syrový, David Pfann, Andrea Bajan
HDV - David Stránský
Rekonstrukce bytu v Dejvicích

Rekonstrukce bytu v Dejvicích

Rekonstrukce bytu ve 4. patře činžovního domu z 20tých či 30tých let 20. století v Praze, Dejvicích.

Navrhované řešení zachovává původní princip oddělení dvou provozně rozdílných částí, a to klidovou a denní. Naopak zázemí bytu v podobě koupelny, wc a úložných prostor soustřeďujeme do středu dispozice.  Motiv světlé vstupní haly je nově podpořen oboustranným osvětlením prosklenými dveřmi do pracovny a naproti tomu do obývacího pokoje. Rovněž vizuální propojení těchto tří prostorů představuje velkou obytnou hodnotu. Propojením původní ložnice a obývacího pokoje vznikl velkorysý padesátimetrový prostor obývacího pokoje s kuchyní, krbem a knihovnou. Západní klidová část sestává z již zmíněné pracovny, kterou lze, až přijde čas, jednoduše proměnit v dětský pokoj, hlavní ložnice a průchozí koupelny se dvěma vstupy z haly a předsíně ložnice. Kromě wc v koupelně je v bytě umístěn samostatný záchod ve vstupní hale. Zrušené komory jsou nahrazeny početnými vestavěnými skříněmi obklopujícími jádro bytu.

Název projektu:
Rekonstrukce bytu Jugoslávských partyzánů
Klient:
soukromý investror
Adresa:
Jugoslávských partyzánů, Praha 6
Studie:
2016-2017
Realizace:
2018-2021
HPP:
103 m2
Investiční náklady:
3 mil. Kč
Tým:
re:architekti / Michal Kuzemenský, David Pavlišta, Ondřej Synek, Jan Vlach, Jiří Žid
Kateřina Gloserová