Sociálně zdravotní komplex Červený kopec

Sociálně zdravotní komplex Červený kopec 2018

Sociálně zdravotní komplex navrhujeme jako jednu budovu. Dvě „věže“ – pavilony v zahradě na společném parteru. Ve věžích jsou v patrech umístěny jednotlivá oddělení, v parteru veškeré společné zázemí. Podélný parter je na jedné straně reprezentativním vstupem otevřeným veřejnosti, na straně druhé je zapuštěn do svahu jako technické zázemí domu. Navrhované schéma je přehledné, omezuje množství a složitost pohybu mezi jednotlivými částmi stavby, nabízí kvalitní prostory pro klienty, kterým se stává domovem. Celkový počet klientů je 192.

Název projektu:
Sociálně zdravotní komplex Červený kopec
Klient:
Statutární město Brno
Adresa:
Brno
Typ:
bydlení
Soutěž:
2018 - 3. místo v užší architektonické jednofázová projektová soutěži o návrh
Stav projektu:
dokončeno
Obestavěný prostor:
45800 m3
HPP:
10195 m2
Investiční náklady:
358 mil. Kč
Tým:
re: architekti - Michal Kuzemenský, David Pavlišta, Ondřej Synek, Jan Vlach, Jiří Žid
Vojtěch Ružbatský / architektura
Kateřina Gloserová / architektura
Dušan Sabol / architektura
Alžběta Widholmová / architektura
Marie Gelová / krajinná architektura
Pavla Drbalová / krajinná architektura
Klára Stachová / krajinná architektura
Radnice města Lázně Bělohrad

Radnice města Lázně Bělohrad 2018

Radnice je deklarace – transparent přístupu samosprávy k občanům, městu, hospodaření.
Na základě zadání předkládáme návrh budovy a okolí, který využívá možnosti lokality, je velkorysý, otevřený, přehledný a přiměřeně monumentální.
Inspirováni současným stavem navrhujeme kompaktní budovu – špalíček v čele podlouhlého náměstí
K. V. Raise, ale i menšího náměstíčka v předpolí mostu. Budovu, která nepřiléhá k okolní zástavbě, je od ní odsazena, budovu, která se tváří vznosně na všechny strany a uzavírá jednotlivé veřejné prostory.
Radnice má tři podlaží. V přízemí jsou dva ze tří sálů, podatelna a informace, v dalších dvou patrech jsou kancelářské prostory radnice. Vedení města sídlí v první patře.
Prostory přízemí je možné různě vzájemně propojovat, podle potřeb jednotlivých akcí včetně možnosti propojit velký sál s venkovním prostorem malého náměstí. Vyšší patra jsou propojena atriem.
Zvolené schéma je především přehledné. Neodděluje jednotlivá pracoviště od sebe a podporuje dojem společného zájmu. Zároveň nabízí patřičné prostory pro občany – uživatele, kteří čekají, sepisují, připravují se na jednání ve velkorysém prostoru atria.
Zvolené prostorové schéma, půdorys i plášť budovy podtrhují fakt, že radnice je budovou – symbolem na dlouhá léta, avšak musí být flexibilní a připravená uvnitř změnit svůj charakter i půdorys, tak jak to vývoj vztahu občanů k samosprávě města bude vyžadovat. Proto zvenčí pravidelný rast oken a uvnitř dělení pouze nenosnými stěnami. Estetiku radnice tvoří tenká hranice mezi občansky srozumitelnou vstřícností a důstojným reprezentováním síly města.

Název projektu:
Radnice města Lázně Bělohrad
Klient:
město Lázně Bělohrad
Adresa:
Lázně Bělohrad
Typ:
veřejná správa a komunita
Soutěž:
2018 - 3. místo ve veřejné architektonické soutěži
Stav projektu:
zpracovává se projekt
Tým:
re: architekti - Michal Kuzemenský, David Pavlišta, Ondřej Synek, Jan Vlach, Jiří Žid
Vojtěch Ružbatský / architektura
Kateřina Gloserová / architektura
Dušan Sabol / architektura
Hřiště

Hřiště 2014

Víceúčelové hřiště v jihočeské obci Úsilné bylo realizováno jako první stavba dle architektonické koncepce obce vytvořené studiem re: architekti v roce 2013. Hřiště s tartanovým povrchem a jednoduchou účelovou dřevostavbou s tribunou a zázemím jsou součástí ambiciózních obecních plánů zahrnujících spolkový dům, saunu, sociální bydlení atd.

Stavba je 38m dlouhá, z rostlého řeziva, ošetřená světlou lazurou. Stěny jsou zaklopeny peřenými prkny, na vnější stěně je 40m dlouhý nápis s označením sportoviště a stylizovaným symbolem obce – oslí hlavou.

Název projektu:
Multifunkční sportovní hřiště v Úsilném
Klient:
Obec Úsilné
Adresa:
Úsilné
Typ:
sport / vzdělávání
Studie:
2014
Stav projektu:
dokončeno
Realizace:
2015
Obestavěný prostor:
255 m3
HPP:
92 m2
Investiční náklady:
5,5 mil Kč.
Tým:
re:architekti - Michal Kuzemenský, David Pavlišta, Ondřej Synek, Jan Vlach, Jiří Žid
Swietelsky / dodavatel
Sportovní klub Bezdědice

Sportovní klub Bezdědice 2018

Novostavba budovy klubovny se zázemím sportoviště a třemi hřišti (malá kopaná, nohejbal a dětské hřiště) a parkovacích stání. Na dotčeném území existují v současnosti dvě neformálně užívaná vesnická hřiště. Navržená budova má lapidární obdélný tvar. Stavba se svým vzhledem odkazuje na drobné sportovní vesnické stavby (dřevěné fotbalové tribuny, plovárny apod.). Budova je po jižní straně lemována loubím, které vytváří stínění dlouhé lavici – jednoduché sportovní tribuně. Na západní straně loubí přechází do zastřešené terasy s venkovním grilem, do kterého se otevírá společenská místnost klubovny.
Dům je navržen jako sloupková dřevostavba s fasádou z horizontálně kladených prken. Ta budou nabílena a společně s blankytně modrými okny, dveřmi a vršky nakoso umístěných sloupků budou udávat jemně nostalgický charakter domu.

Název projektu:
Sportovní klub Bezdědice
Klient:
Město Hostomice
Adresa:
Bezdědice
Typ:
sport / vzdělávání
Studie:
2017
Stav projektu:
dokončeno
Obestavěný prostor:
750 m3
HPP:
120 m2
Tým:
re: architekti - Michal Kuzemenský, David Pavlišta, Ondřej Synek, Jan Vlach, Jiří Žid
Vojtěch Ružbatský
Parkovací dům, lávka a kultivace okolí sídla Libereckého kraje

Parkovací dům, lávka a kultivace okolí sídla Libereckého kraje 2017

Liberec – koláž tradičního města, industriálního dědictví a nedokončené modernistické utopie věží v zeleni. Nyní bez sjednocující vize, která by brala ohled na existující a mířila k synergickému rozvoji. S tím navrhujeme park, nábřeží a náměstí, které jsou schopné fyzicky i významově propojit různé fazety města a tvořit příjemné prostředí pro zaměstnance, návštěvníky úřadu i Liberečáky.

Název projektu:
Parkovací dům, lávka a kultivace okolí sídla Libereckého kraje
Klient:
Liberecký kraj
Adresa:
Liberec
Typ:
prostranství
Soutěž:
2017 - 1.místo v architektonické soutěži
Studie:
2018
Stav projektu:
zpracovává se projekt
Obestavěný prostor:
parkovací dům: 24441 m3
Tým:
re:architekti - Michal Kuzemenský, David Pavlišta, Ondřej Synek, Jan Vlach, Jiří Žid
Kateřina Gloserová / architektura
Dušan Sabol / architektura
Marie Gelová / krajinná architektura
Projektová kancelář Vaner s.r.o. / navrhování silničních a mostních staveb